Privacy Policy

We are a software development as a service company that has been operating successfully on two continents since 2010, with offices in Atlanta, Amsterdam, Sarajevo and Mostar. We are focused on developing software with modern technologies and an agile approach to business, which is why the world market leaders often recognize us as a partner.

Our “Product Development as a Service” business model starts from a thorough understanding of the technical requirements and provides a personalized approach to client’s needs. We have gained extensive experience in developing advanced solutions for the telecommunications, banking, insurance, healthcare, media, and many other sectors. With the synergy of experience and passion, we transform our clients’ vision into efficient, modern and secure technological solutions (“Work“).

For the purpose of promoting our practices, as well as potential employment in our company, on this website we give you an insight into all that we do and how we work. The information we share on our site also includes information that is marked as personal and subject to special protection measures. These data may also be your data in the cases below.

The website www.mistral.ba is owned by Mistral Technologies Ltd., Sarajevo (“Mistral“), which respects the privacy of visitors to its web site and takes care of the confidentiality of their information. To this end, this Privacy Policy has been created that only applies to actions on Mistral-owned websites. The collection, storage and transfer of personal data is carried out in accordance with the provisions of the Law on Protection of Personal Data of BiH (Official Gazette of BiH no. 49/06, 76/11 and 89/11) which regulate the protection of personal data, their transfer, and the prevention of unauthorized access and use of personal data.

For the purpose of easier and and more simple understanding of information we collect (how we collect it, how we use it and what your rights and options are in relation to it), but also for the need to comply with the new European legislation on personal data protection, we present basic policies for collecting and processing information on the Internet at www.mistral.ba (the “Privacy Policy“).

If you have any concerns or questions, please contact us at info@mistral.ba or our Personal Data Protection Officer at dpo@mistral.ba.

How do we collect information?

When you visit www.mistral.ba, on the website, consciously and voluntarily, you may leave information concerning you and your personal characteristics that are essential for employment in Mistral. At the same time, when you visit the website, you are also leaving your technical data relating to the network systems you use to access the internet or a website. We collect your information solely on the basis of your consent, which is given in the form of written consent as explained in the Terms and Conditions of Use, which you can read HERE.

1. We collect information regarding you and your personal characteristics and identities by:

Your voluntary applications

  • Job seekers voluntarily provide their information;
  • Self-submission through a published ad – when applying for a job through an advertisement
  • By registering yourself to the Mistral internal database at https://mistral.talentlyft.com/#jobs.

2. Information relating to technical information is collected by:

Your visit to the website www.mistral.ba

  • At the moment when you open the website www.mistral.ba, we are left with some of your technical information, related to log information.
  • Cookies – our cookies do not collect personally identifiable information about the user, but we use this option to enhance your user experience. Based on the cookies we collect, we are unable to associate the actual person with the login session we are following.
How do we collect information?
  • We use your information that we collect through the www.mistral.ba website to respond to your requests and, from time to time, we may use it to better understand your needs and discover how to improve the content and quality of our site. We may use your information to contact you and/or provide you with information about us and your job applications.
  • You, as a job seeker, store your information on www.mistral.ba, or in our databases, for the purpose of finding a suitable job in Mistral.
  • All that we have stated to do with your information, we do only if we have explicit written permission from you. Without this permission, we are unable to contact you in any way or to collect and store your information.
  • When it comes to technical information, we do absolutely nothing with them, and based on the technical information left to us on the website www.mistral.ba, it is not possible to identify a person.
  • We may share your information with Mistral agents, associates or partners if required by the services providers or entities doing business for or with Mistral. These agents, associates, or partners may not use the information for any purpose other than to provide services to Mistral or to cooperate with Mistral. We may provide your information to agents, associates, or partners who maintain our databases for data processing services or to send you the information you have requested. Mistral requires such associates to be bound by contract to respect security and privacy at least to the extent described in this Privacy Policy and the Law on Personal Data Protection of BiH (BiH Official Gazette 49/06, 76/11 and 89/11). We may share your information with third parties if such forwarding is related to employment or other jobs on this website for which this information is relevant. In this case, we require a third party to treat your information in accordance with this Privacy Policy. All third parties with whom we share your information must be contractually obligated to provide a level of protection that is at least at the level guaranteed by this Privacy policy and the Law on Protection of Personal Data of BiH (BiH Official Gazette 49/06, 76/11 and 89/11). All information collected through this website may be transferred out of the borders of Bosnia and Herzegovina to companies affiliated with Mistral, business partners, and Mistral representatives in accordance with the Law on Personal Data Protection of BiH.
What can you do with your information registered in our database?

You can change your information at any time and determine the way of  how we use your information: to whom we can and to whom we cannot send your information, what information we can and which we cannot send. You have the option of deleting your account and all your information. Under the new European legislation, you can, among other things:

  • Check the status of your information, how we collect your information, etc. we will send you a reply within 30 days;
  • Request us to stop using your information and not to contact you in any way (not for potential employment). In any case, you will also have the option to unsubscribe from all our services;
  • Request the permanent deletion of your data from our database (right to be forgotten);
  • To file a complaint to the use or processing of your data. See HERE for more on this topic.
How long do we keep your information?

If you are sending us your information using the Talentlyft platform, when you sign up, you will receive a return email from us with a link where you can determine for yourself how long we will keep your personal information. All CVs and/or job applications that come to us in any other way, we destroy and inform the sender to send us his/her CV or application through the Talentlyft platform.

Use of our services by children and minors

Children cannot leave their personal data on the website www.mistral.ba nor apply for job advertisements. Minors who have reached the age of 15 may post their personal data on the website www.mistral.ba and may apply for job ads only with the explicit and written consent of their parents, in accordance with labor law in BiH.

Security

Certain areas of the www.mistral.ba website that collect your information use it for the purpose of completing business processes, and while these are protected by an SSL security protocol between the server and your Internet browser for data transmission.

The www.mistral.ba website uses third-party hosting centers. All our services are hosted within reputable cloud providers, such as Azure and / or AWS, and they have a responsibility to provide all of our services, as defined in a separate Service Level Agreement between the provider and us as users.

Amendments to the Privacy Policy and contacts

We may occasionally change this Privacy Policy in accordance with our legal obligations and our internal rules. If changes occur, we will post them on our website at www.mistral.ba. If you continue to use www.mistral.ba after the posted changes, you accept the changes to the Privacy Policy. If there are any significant changes to this Privacy Policy, in that case we might contact you directly if it is required by law.

If you have any questions about this Privacy Policy or our website, please contact:

Mistral Technologies d.o.o. 
Address: Maglajska 1, 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
Phone: +387 65 242 242 
E-mailoffice@mistral.ba
www.mistral.ba

You can also contact our Personal Data Protection Officer: dpo@mistral.ba

BiH Verzija
Pravila o Privatnosti

Mi smo kompanija koja je specijalizirana za razvoj softvera i koja već 10 godina uspješno posluje na dva kontinenta, sa uredima u Atlanti, Amsterdamu, Sarajevu i Mostaru. Fokusirani smo na razvoj softvera sa savremenim tehnologijama uz agilni pristup poslovanju zbog čega nas svjetski lideri na tržištu često prepoznaju kao partnera.

Naš poslovni model („Product Development as a Service“) polazi od temeljitog razumijevanja tehničkih zahtjeva i osigurava individualiziran pristup potrebama svakog klijenta. Stekli smo bogato iskustvo u razvoju naprednih rješenja za sektore telekomunikacija, bankarstva, osiguranja, zdravstva, medija, i mnogih drugih. Sinergijom iskustva i strasti, viziju naših klijenata transformišemo u efikasna, moderna i sigurna tehnološka rješenja („Usluge“). 

U svrhu promocije naših Usluga, ali i potencijalnog zaposlenja u našoj kompaniji, na ovoj internet stranici vam pružamo uvid u sve ono što radimo kao i načine na koji radimo. U informacijama koje dijelimo na  našoj internet stranici se pojavljuju i podaci koji su označeni kao lični i koji podliježu posebnim mjerama zaštite. Ti podaci mogu da budu i Vaši podaci u ispod navedenim slučajevima.  

Internet stranica www.mistral.ba je u vlasništvu kompanije Mistral Technologies d.o.o., Sarajevo („Mistral“) koja poštuje privatnost posjetilaca svojih internet stranica i brine se o čuvanju tajnosti njihovih podataka. S tim ciljem su izrađena ova Pravila o privatnosti koja se odnose samo na radnje na internet stranicama u vlasništvu kompanije Mistral. Prikupljanje, čuvanje i prijenos ličnih podataka se obavlja u skladu s odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH (Službeni glasnik BiH broj 49/06, 76/11 i 89/11) koje regulišu zaštitu ličnih podataka, njihov prijenos, i sprječavanje neovlaštenog pristupa i upotrebe ličnih podataka. 

Radi lakšeg i jednostavnijeg razumijevanja informacija koje prikupljamo (kako ih prikupljamo, koristimo i kakva su Vaša prava i opcije u vezi s tim), ali i zbog potrebe usklađivanja sa novim evropskim zakonodavstvom o zaštiti ličnih podataka, predstavljamo osnovne politike prikupljanja i obrade informacija na internet stranici www.mistral.ba („Pravila o privatnosti“). 

Ukoliko imate nedoumice i/ili pitanja u vezi sa tekstom ispod, molimo Vas da nam se javite na info@mistra.ba ili našem Službeniku za zaštitu ličnih podataka na dpo@mistral.ba.

Kako prikupljamo informacije?

Prilikom posjete internet stranici www.mistral.ba, Vi na toj stranici svjesno i svojevoljno možete ostaviti informacije koje se tiču Vas i Vaših ličnih osobina koje su bitne za zaposlenje u Mistralu. U isto vrijeme, kada posjetite internet stranicu, vi ostavljate i svoje tehničke podatke koje se odnose na mrežne sisteme koje koristite da biste pristupili internetu ili nekoj internet stranici. Vaše informacije prikupljamo isključivo po osnovu Vašeg odobrenja koje je dato u obliku pismene saglasnosti na način kako je to objašnjeno u Uslovima i pravilima korištenja koje možete pogledati OVDJE.

1. Informacije koje se tiču Vas i Vaših ličnih osobina i identiteta, prikupljamo: 

Vašim svojevoljnim prijavama

  • Osobe koje traže posao svojevoljno daju svoje informacije;
  • Samostalnom prijavom na objavljeni oglas – prilikom prijave na posao putem oglasa;
  • Samostalnom registracijom u internu bazu Mistrala na stranici https://mistral.talentlyft.com/#jobs

2. Informacije koje se odnose na tehničke informacije, prikupljamo:

Vašom posjetom internet stranici www.mistral.ba

  • U momentu kada Vam se otvori prozor internet stranice www.mistral.ba u tom momentu nama ostaju zabilježene neke od Vaših tehničkih informacija, koje se odnose na informacije prijave odnosno registracije (log data).
  • Kolačiće (cookies) – kolačićima ne prikupljamo lične informacije o korisniku, već koristimo ovu opciju za poboljšanje Vašeg korinisničkog iskustva. Na osnovu kolačića koje mi prikupljamo, mi ne možemo povezati stvarnu osobu sa prijavnom sesijom koju pratimo. 
Šta mi zapravo radimo sa Vašim informacijama?
  • Vaše podatke, koje prikupljamo putem internet stranice www.mistral.ba, koristimo kako bismo odgovorili na zahtjeve koje nam uputite i, s vremena na vrijeme, ih možemo iskoristiti kako bismo bolje shvatili Vaše potrebe i otkrili kako da unaprijedimo sadržaj i kvalitet svoje stranice. Vaše podatke možemo koristiti kako bismo Vas kontaktirali i/ili pružili Vam informacije o nama i Vašim prijavama na oglašena radna mjesta. 
  • Vi, kao osoba koja traži posao, pohranjujete svoje informacije na internet stranici www.mistral.ba, odnosno u našim bazama, radi pronalaska odgovarajućeg posla u Mistralu.  
  • Sve što smo naveli da radimo sa Vašim informacijama, radimo samo ako imamo izričito pismeno odobrenje od Vas. Bez tog odobrenja, mi nismo u mogućnosti da Vas kontaktiramo na bilo koji način niti da prikupljamo i čuvamo Vaše informacije.
  • Kada su u pitanju tehničke informacije, koje se generišu prilikom posjete web stranici  www.mistral.ba, na osnovu istih nije moguća identifikacija.
  • Može se desiti da Vaše podatke podijelimo s agentima, saradnicima ili partnerima kompanije Mistral, a ukoliko to zahtijevaju usluge koje ovi pojedinci ili pravna lica obavljaju za ili sa kompanijom Mistral. Ovi agenti, saradnici ili partneri ne smiju koristiti podatke u bilo koju drugu svrhu osim u svrhu pružanja usluga kompaniji Mistral ili u svrhu saradnje sa kompanijom Mistral. Možemo Vaše podatke dati agentima, saradnicima ili partnerima koji nam održavaju baze podataka za usluge obrade podataka ili kako bismo Vam mogli poslati informacije koje ste tražili. Mistral od ovakvih saradnika zahtijeva da se ugovorom obavežu da će poštivati sigurnost i privatnost najmanje u onoj mjeri koja je opisana ovim Pravilima privatnosti i Zakonom o zaštiti ličnih podataka BiH (Službeni glasnik BiH broj 49/06, 76/11 i 89/11). Vaše podatke možemo proslijediti trećim stranama, ukoliko je takvo prosljeđivanje u vezi s zapošljavanjem ili drugim poslovima na ovoj stranici za koje su te informacije bitne. U tom slučaju od treće strane zahtijevamo da s Vašim podacima postupa u skladu s ovim Pravilima. Sve treće strane s kojima podijelimo Vaše podatke moraju se ugovorom obavezati da će osigurati nivo zaštite koji je barem na nivou koji osiguravaju ova Pravila i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH (Službeni glasnik BiH broj 49/06, 76/11 i 89/11). Svi podaci prikupljeni putem ove stranice mogu biti proslijeđeni izvan granica Bosne i Hercegovine i to prema društvima povezanim s Mistralom, poslovnim partnerima i predstavnicima Mistrala u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka BiH.
Šta Vi možete raditi sa Vašim informacijama registrovanim u našoj bazi? 

Vi možete u svakom momentu da izmijenite Vaše informacije i da odredite način upotrebe Vaših informacija: kome možemo a kome ne možemo slati Vaše informacije, koje informacije možemo a koje ne možemo slati. Imate opciju brisanja računa i svih svojih informacija. U skladu sa novim evropskim zakonodavstvom, Vi, između ostalog, možete da: 

  • Provjerite status svojih podataka, način na koji prikupljamo Vaše podatke, kome smo proslijedili Vaše podatke, i sl. odgovor na Vaš upit ćemo Vam slati u periodu od 30 dana; 
  • Zahtijevate od nas da prestanemo koristi Vaše podatke i da Vas ne kontaktiramo ni u kom slučaju (ni za potencijalno zaposlenje). U svakom slučaju, imaćete i opciju da se odjavite sa svih naših usluga; 
  • Zahtijevate trajno brisanje Vaših podataka iz naše baze (pravo na zaborav); 
  • Podnesete prigovor na način korištenja odnosno obrade Vaših podataka. Više informacija o ovoj temi pogledajte OVDJE i OVDJE.
Koliko dugo čuvamo Vaše informacije?

Ukoliko nam svoje podatke šaljete putem platforme Talentlyft, kad se prijavite, od nas ćete dobiti povratni e-mail u kojem će biti link gdje sami možete odrediti koliko dugo ćemo čuvati Vaše lične podatke. Ukoliko pošaljete svoje podatke bilo kojim drugim putem, Mistral ih permanentno briše i uništava, te preusmjerava kandidate da iste isključivo pošalju putem Talentlyft platforme.

Korištenje naših usluga od strane djece i maloljetnika 

Djeca ne mogu ostavljati svoje lične podatke na internet stranici www.mistral.ba niti se prijavljivati na oglase za posao. Maloljetnici koji su napunili 15 godina, mogu ostavljati svoje lične podatke na internet stranici www.mistral.ba i mogu se prijavljivati na oglase za posao samo uz izričitu i pismenu saglasnost roditelja, u skladu sa radno-pravnim zakonodavstvom u BiH.

Sigurnost

Određena područja internet stranice www.mistral.ba koja prikupljaju Vaše podatke, iste koriste u svrhu kompletiranja poslovnih procesa, a dok su isti zaštićeni SSL sigurnosnim protokolom između servera i Vašeg internet pretraživača za prijenos podataka.

Internet stranica www.mistral.ba koristi hosting centre trećih strana. Svi naše usluge se hostiraju unutar renomiranih cloud davaoca usluga, kao što su Azure i/ili AWS i oni imaju odgovornost da osiguraju sve naše servise, sto je definisano posebnim SLA između davaoca usluge i nas kao korisnika. 

Izmjene Pravila i kontakti 

Povremeno se može desiti da mijenjamo ova Pravila u skladu sa zakonskim obavezama i našim internim pravilima. Ukoliko dođe do izmjena, mi ćemo ih objaviti na našoj internet stranici www.mistral.ba. Ako i dalje, nakon objavljenih izmjena, nastavite da koristite www.mistral.ba, Vi prihvatate izmjene Pravila. Ukoliko dođe do znatnijih izmjena ovih Pravila, u tom slučaju se može desiti da Vas direktno kontaktiramo ako to od nas zahtijeva zakonodavstvo.  

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o ovim Pravilima privatnosti ili o našoj stranici, molimo Vas da kontaktirate: 

Mistral Technologies d.o.o. 
Address: Maglajska 1, 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
Phone: +387 65 242 242 
E-mailoffice@mistral.ba
www.mistral.ba

Takođe, možete kontaktirati našeg Službenika za zaštitu ličnih podataka: dpo@mistral.ba